Шефът на най-коментираната банка у нас внесе яснота какви кредити отпускат.Няма

...
Шефът на най-коментираната банка у нас внесе яснота какви кредити отпускат.Няма
Коментари Харесай

Валентин Михов, ББР: Новите кредити продължават да са ограничени до 5 милиона лева

Шефът на най-коментираната банка у нас внесе изясненост какви кредити отпускат.

Няма смяна в посока още веднъж да се отпускат големи заеми. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ ръководителят на Надзорния съвет на Българската банка за развиване Валентин Михов във връзка изказвания от ГЕРБ.

Новите заеми не престават да са лимитирани до 5 млн. лв.. За преструктурираните заеми дадохме опция за в допълнение финансиране. До момента това не е употребявано. Имахме случаи, при които може би би било вярно да има дофинансиране, съобщи Михов, написа novini.bg.

Ние дойдохме преди към година. Загубата за 2020 година беше над 200 млн. лв., за предходната година също е толкоз. Печалбата на банката за 10 година е изядена от няколко неприятни заема, уточни той.

В момента се стремим да даваме заеми на дребни и междинни компании, които имат потребност. Върши се ужасно доста работа в посока банката да харчи по-малко и да стигне до повече клиенти. Целта ни е да стигнем до 100 заема месечно на дребни и междинни компании, означи ръководителят на Надзорния съвет на ББР.

Валентин Михов заяви, че от банката работят по основаването на цифрова платформа, с която компаниите ще могат да аплайват за финансиране, без да идват в София.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР